Rörelseträning för avslappning - Tikva

Rörelse är nödvändig för ett hälsosamt liv. Vår kropp är skapad för rörelse.

De bästa rörelseformerna förbättrar blodcirkulationen, ökar rörligheten i lederna, bygger stabilitet i kroppen och förbättrar andningen. Tikva är en sådan rörelseform. Rörelserna i Tikva har dessutom en annan funktion: De leder till avslappning och avspänning i musklerna. Så när man tränar Tikva så leder det till en avslappnad kropp, samma effekt som vid massage.

Detta är möjlig genom att tikvarörelserna består av dynamisk streching där kroppen är i rörelse och inte stannar i muskelns ytterläge någon längre stund

TIKVA är hebreiska och betyder "HOPP" och "TRO" 
Tikva är en träningsform och avslappningsmetod med fokus på balans och inre tillit. 
 
Tikva vill ge redskap för dig som vill leva ett liv i balans och tillit med fokus på hela människan till ande, kropp och själ. Genom enkla fysioterapeutiska kroppsövningar bygger vi upp kroppens styrka och smidighet. Under passet talas ord som bygger upp och uppmuntrar självkänsla och ditt människovärde. Övningarna hjälper dig att förändra negativa tankar och förmedlar hopp till din själ.   
 
Deltagarna är med efter egen förmåga vilket gör att alla kan delta oavsett tidigare förutsättningar. Övningarna är även kraftfulla i den avslappnande effekten för vältränade personer. Målet är att du som deltar ska förstå att du är en del av något större.